Látásvizsgálat során diplomás optometrista kollégánk vizsgálja meg szemét a legmodernebb műszerek segítségével. Maga a folyamat teljes összhangban van küldetésünkkel és jövőképünkkel egyaránt, ezért maximális odafigyelést és alapos vizsgálatot biztosítunk minden kedves vásárlónk részére.  A látásvizsgálat során három fő pontot, a látásélességet, a szemnyomást (zöldhályog) valamint a szürkehályogot ellenőrizzük.

Látásvizsgálat

Jogosan kérdezheti – hogyan zajlik a látásvizsgálat, mennyi időt vesz igénybe, illetve milyen költségei vannak?

A vizsgálat elején néhány személyes kérdést kell megválaszolnia minden kedves ügyfelünknek, mind a jelenlegi, mind a múltbéli látására vonatkozóan. Megkérdezzük, tapasztalt-e fejfájást, égő – szúró vagy viszkető érzést szemében erőltetett fókuszálás során, esetleg homályosabban lát-e szürkületkor, és így tovább. Ezen kérdések tisztázása után kezdődik a tényleges vizsgálat. Először a szem törőközegeinek számítógépes mérése történik. Ez a szaruhártya, szemlencse, csarnokvíz valamint üvegtes fénytörésének vizsgálatát jelenti. Az eredmények biztosítják az információt az éles látáshoz szükséges dioptria meghatározásához. A következő lépés a klasszikus táblaolvasás, mely optikánkban szintén digitalizált, a lehető legpontosabb eredmények meghatározása érdekében. Erre azért van szükség, mert a közhiedelemmel ellentétben nem a szemünkkel, hanem az agyunkkal látunk. A szemgolyó csupán közvetíti a látóidegeken keresztül az ingereket az agyba, ahol a tényleges képalkotás történik. A vizsgálat során az optometrista több lencsét is rápróbál a páciens szemére, miközben a táblaolvasás történik. Előbb a jobb, majd a bal szem, végül a két szem egyidejű vizsgálata történik. A vizsgálat -mely bő 20-30 percet vesz igénybe- során kapott eredmény határozza meg a használandó dioptria értékét.

A vizsgálat végén további egyeztetés indokolt a szemüveg használatát illetően, tudnunk kell, mihez használja azt, hiszen olvasáshoz, vezetéshez, irodai munkához is további finomhangolásokra van szükség a dioptria tökéletes beállítását illetően.

Hogy mik a vizsgálat költségei?

A Dávid Optika ingyenes látásvizsgálatot biztosít minden vásárlója számára, tekintettel arra, hogy hivatásunk az éles látás adta örömök biztosításáról szól.